Seneste Nyt:

EWI SVIGT!

Et milliardbeløb blev formøblet – Ingen vil påtage sig et ansvar!

Et milliardbeløb blev formøblet – Ingen vil påtage sig et ansvar!

Den afgående direktør for EWII sagde efter sin fyring: ”Jeg er ren som nyfalden sne. Intet blev gennemført uden bestyrelsens fulde opbakning”!

I to tilfælde har jeg i læserbreve i JydskeVestkysten forholdt mig yderst kritisk til EWII. I den seneste ”Til håndvasken alle mand ” opfordrede jeg tidligere borgmester Per Bødker Andersen til at offentliggøre sin stillingtagen til de trufne forhold. Han reagerede ikke!

De pågældende selskaber er som f.eks. EWII, BlueKolding A/S m.v. TREFOR-datterselskaber. Ret beset: Hvilken interesse har vi som forbruger i selskaberne – Ingen efter min bedste overbevisning. Derimod har kommunen, de folkevalgte og de ansatte i de nye selskaber stor interesse heri, fordi:

Ved etablering af selskaberne har kommunen så at sige privatiseret store kommunale områder, som tidligere havde indflydelse på skatteprocenten. Det har de ikke længere – tværtimod. Områderne er blevet til en win-win situation for den kommunale kasse. De offentligt valgte og ansatte fordi:

Der kan opstår situationer, hvor kommunen står overfor udgifter, den ikke har penge til, og af den grund vælger at igangsætte projektet med henvisning til, at et TREFOR datterselskab alligevel skal …… osv.! Eks.:

Nedrivning af Shell-tanken i Sydbanegade, hvor man med henvisning til oversvømnings risiko involverer BlueKolding A/S i betalingen af et reservoir. På trods af, at i den tænkte situation vil vand fra åen fylde reservoiret på få minutter!

Den værste oversvømmelse i mands minde var, da restaurant Munkekælderen på den anden side af gaden fik en mindre vandskade!

Forholdet omkring EWII er langt værre. Uden at blinke har man formøblet et milliardbeløb af borgernes penge.

Hovedparten er gået til etablering af et fibernet, som man til sidst lavede en komplet uforståelig aftale med TDC om.

Sponsor aftaler med sportsklubber i Odense og i København, og med andre med relationer til den afgående direktør. Tabene løber op i 3 cifrede million beløb alle med den tavse bestyrelses accept.

Der vil sikkert være mange, der kunne ønske en ordentlig forklaring fra den bestyrelse, herunder ikke mindst fra Per Bødker Andersen, som trods alt år tidligere havde koldingensernes tillid.

Må vi få en forklaring Per Bødker Andersen?

Relaterede artikler

Skriv et svar